Alles wat je wilt weten

De veelgestelde vragen

Hieronder vind je een lijstje met de meest gestelde vragen die wij regelmatig ontvangen.

Waar moet je rekening mee houden bij een eerste pas afspraak?

Plan genoeg tijd in voor een eerste pasafspraak, het neemt bij ons een ochtend of (bijna) middag in beslag.

Wat moet je meenemen?

Wij hebben alles in huis voor een geslaagde pasafspraak: schoenen, lingerie, haaraccessoires, sierraden en natuurlijk koffie en thee.

Wat voor schoenen en ondergoed kun je het beste dragen?

Welke lingerie en schoenen je gaat dragen hangt af van de japon die je uitzoekt; wij hebben ruim keus in schoenen, lingerie en accessoires in de winkel.

Hoe trek je een jurk aan, mag je make up op?

Je mag gerust make up dragen bij je afspraken, wij gebruiken technieken bij het aantrekken van de jurken zodat de make up niet in de japon komt.

Wat als ik nog afval of aankom?

Als je van plan bent om veel af te vallen of je hebt een kinderwens voor binnenkort? Geef het ons door bij je eerste afspraak, dan kunnen we hier rekening mee houden en hebben we geen problemen bij het afpassen.

Wat kan er aan een jurk vermaakt worden?

In ons eigen atelier wordt de bruidsjapon helemaal op jouw afgespeld en vermaakt. Denk bijvoorbeeld aan veelvoorkomende atelierwerkzaamheden zoals; het inkorten van de japon, het innemen of uitleggen van de zijnaden. Voor deze standaard aanpassingen vragen we een vastgesteld bedrag. Uiteraard zijn de mogelijkheden heel breed zoals mouwtje korter maken, of juist een mouwtje er in, bruidsmeisjes jurkje….kortom wij zorgen tegen meerprijs (coupeusekosten) dat alles helemaal naar jouw wens wordt gemaakt.

Hoeveel personen mag ik mee?

Neem gerust mee wie je er graag bij wilt hebben. Bij het passen van de japon draait alles om jouw smaak en wensen. Hoe meer mensen je meeneemt, hoe meer meningen je zult krijgen. Wees jezelf daar van bewust in de keuze van je gezelschap. Momenteel hanteren we een maximaal aantal personen i.v.m. de maatregelen. Dat verschilt per periode dus vraag de mogelijkheden na voorafgaande de pasafspraak.

Hoe kun je de jurk het beste reinigen?

Het reinigen van de japon kun je het beste aan experts overlaten, wij reinigen graag de japon voor je en strijken de japon dan ook weer mooi op. Afhankelijk van de jurk zijn de kosten tussen de € 75,- en € 150,-.

Kan ik een stukje stof mee krijgen voor het uitzoeken van het kostuum?

Jazeker! Elke bruid krijgt bij aankoop een stukje stof mee in de juiste kleur, dan kan de bruidegom/partner hier passende kleding bij uitzoeken.

Wanneer vindt de 1e doorpas afspraak plaats?

Gemiddeld gezien plannen we de 1e doorpas afspraak, waarbij de coupeuse jouw jurk aanmeet, 8 tot 10 weken voor de bruiloft. Let op: de 1e doorpas afspraak plannen we niet in op zaterdagen.

Is er een aanbetaling nodig?

Zoals bij iedere bruidswinkel die is aangesloten bij CBW erkend (branchevereniging INretail) vragen wij onze klanten om een aanbetaling. De CBW erkende voorwaarden geven zekerheid aan onze klanten. Deze voorwaarden ontvang je bij aankoop van jouw droomjurk.

Wat zijn de grootste vlekkenmakers op een jurk?

De lastigste vlekken voor in je Bruidsjapon zijn; jus”d orange, rode wijn, koffie, thee en soep…. Gelukkig hebben wij een wondermiddel om de vlekken te reinigen. Het kost € 12,50 en tovert de vlekken zo uit je japon!

Let’s keep in touch

Volg ons op social media